27-05-2022 · Visie

Handleiding voor SDG Engagement Equities

Robeco gelooft al heel lang in de inzet van engagement om de duurzaamheid van ondernemingen te verbeteren. Daarnaast hechten we er veel waarde aan om een bijdrage te leveren aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de VN. Nu hebben we voor het eerst een beleggingsstrategie die beide doet.

Download de publicatie

  Auteurs

 • Daniela da Costa - Portfolio Manager

  Daniela da Costa

  Portfolio Manager

 • Peter van der Werf - Head of Engagement

  Peter van der Werf

  Head of Engagement

 • Michiel Plakman - Lead Portfolio Manager

  Michiel Plakman

  Lead Portfolio Manager

De RobecoSAM Global SDG Engagement Equities-strategie combineert actief beheer met actief aandeelhouderschap, waarbij we een dialoog aangaan met alle 35 portefeuillebelangen. Het streven is om in een periode van drie tot vijf jaar de bijdrage te verbeteren die de ondernemingen in onze portefeuille kunnen leveren aan een of meerdere van de 17 SDG's. Daarom gaan we op zoek naar ondernemingen die nog werk te doen hebben en niet naar ondernemingen die de zaken al goed voor elkaar hebben.

In onze nieuwe brochure ‘De Handleiding voor SDG Engagement Equities’ leggen we uit hoe het allemaal werkt, met onder meer een complete handleiding voor de SDG's, het engagementproces en een interview met de beheerders van de strategie. Zorg dat u het complete verhaal over een echt innovatief product niet mist.

Download de publicatie