12-09-2023 · 5-jaars vooruitblik

5-year Expected Returns: Machtsstrijd op drie fronten

Met groot genoegen lanceert Robeco de 13e editie van zijn jaarlijkse toppublicatie: de Expected Returns 2024-2028. De titel is dit jaar ‘Machtsstrijd op drie fronten’. Onze experts voorspellen namelijk dat drie afzonderlijke maar overlappende krachten de markten de komende vijf jaar domineren.

Download het volledige document

  Auteurs

 • Peter van der Welle - Strategist Sustainable Multi Asset Solutions

  Peter van der Welle

  Strategist Sustainable Multi Asset Solutions

 • Laurens Swinkels - Head of Quant Strategy

  Laurens Swinkels

  Head of Quant Strategy

In de 135 pagina's tellende outlook staat dat beleggers moeten oppassen voor de toenemende spanningen tussen de Verenigde Staten en China, voor nieuwe wrijving tussen kapitaal en arbeid, en voor een verwachte strijd tussen monetair en fiscaal beleid in de inflatoire wereld na Covid.

Onze experts analyseren de waarschijnlijke impact van de machtsstrijd op deze drie fronten op alle belangrijke beleggingscategorieën in de komende vijf jaar. Ook bespreken ze mogelijke economische uitkomsten in een positief, negatief en basisscenario. Dit is het derde jaar waarin een uitgebreide analyse is opgenomen van de gevolgen van de klimaatverandering voor de wereldeconomie en beleggingscategorieën.

Tot slot komen ook nog vier special topics uitvoerig aan bod: de inzet van machine learning voor rendement in opkomende aandelenmarkten, een analyse van de onzichtbare hand die de obligatiemarkten stuurt, het integreren van de SDG's in staatsobligatieportefeuilles, en het vinden van waarde in thematische langetermijntrends.

Lees alle special topics en de (Nederlandstalige) Executive Summary

5-year-expected-returns-triple-power-play-450px.jpg

Vul uw gegevens in en download de Expected Returns hier (132 pagina's)