22-08-2023 · Visie

Een nieuw Big Book of Sustainable Investing

In 2018 publiceerde Robeco het eerste Big Book of SI, een gids met uitgebreide informatie over duurzaam beleggen (SI). Maar zelfs de beste naslagwerken moeten om de zoveel tijd worden herzien.

Download de publicatie

    Auteurs

  • Masja Zandbergen-Albers - Head of Sustainability Integration

    Masja Zandbergen-Albers

    Head of Sustainability Integration

De fundamentals zijn misschien niet veranderd, maar de aard van de duurzaamheidsrisico's, de voorkeuren van beleggers en de regelgeving van de overheid wel. De aandacht voor klimaatverandering, verlies van biodiversiteit, sociale ongelijkheid en de SDG's van de VN is wereldwijd toegenomen, wat nieuwe risico's met zich meebrengt, maar ook nieuwe inspiratie voor innovatie en groei.

Tegen deze achtergrond brengen we nu de tweede editie van ons Big Book uit. Net als de eerste editie wijst dit tweede Big Book op nieuwe wegen in duurzaam beleggen en verschaft het beleggers inzicht in de nieuwste trends en de innovatieve SI-oplossingen waarmee ze hun risico's kunnen beperken, rendement kunnen verhogen en portefeuilles kunnen afstemmen op de positieve vooruitgang in de echte wereld.

Er is veel veranderd in die paar jaar sinds 2018, maar één ding is hetzelfde gebleven, namelijk onze overtuiging dat diepgaand SI-onderzoek superieur rendement en waarde op de lange termijn genereert.

big-book-2023-483x406.png

Vul uw gegevens in en download het boek hier (133 pagina's)