02-05-2022 · Visie

Educatieve module: De Essentials van klimaatbeleggen

Voor beleggers is klimaatverandering een van de belangrijkste onderwerpen geworden – en onze nieuwe online cursus zorgt ervoor dat ze er genoeg van afweten.

  Auteurs

 • Lucian Peppelenbos - Climate & Biodiversity Strategist

  Lucian Peppelenbos

  Climate & Biodiversity Strategist

 • Masja Zandbergen-Albers - Head of sustainability Integration

  Masja Zandbergen-Albers

  Head of sustainability Integration

 • Carola van Lamoen - Head of Sustainable Investing

  Carola van Lamoen

  Head of Sustainable Investing

Voldoende deskundigheid is essentieel voor wie werkzaam is in de financiële sector. Dat is altijd al zo geweest. Nu de wereld geleidelijk overstapt op CO2-arme bedrijfsmodellen in een poging de netto-uitstoot terug te brengen naar nul en nu de opwarming van de aarde steeds gevaarlijkere vormen aanneemt, is klimaatbeleggen misschien wel de toekomst voor de complete beleggingswereld.

Maar weet je wel hoe decarbonisatie precies werkt, met name in een beleggingsportefeuille? Wat is het verschil tussen uitstoot in Scope 1, 2 en 3? En welke rol is hierbij weggelegd voor regeringen en beleggers?

Online training

Hulp is nu binnen handbereik met een educatieve module van Robeco: de Essentials van klimaatbeleggen. In dit online trainingsprogramma, dat uit acht hoofdstukken bestaat, wordt ingegaan op de basisprincipes van de opwarming van de aarde, de uitdagingen die we voor de kiezen krijgen en enkele van de beschikbare oplossingen.

Voor een optimale leerervaring bevat de module grafieken, een video, case studies en een samenvatting van de belangrijkste punten. Het neemt ongeveer 15 minuten in beslag om een hoofdstuk te lezen. Aan het eind volgt een toets, die 2 uur CPD (Continuous Professional Development) oplevert wanneer die succesvol wordt afgelegd.

Dit is de vierde module in onze reeks, na de Essentials van duurzaam beleggen, de Essentials van factorbeleggen en de Essentials van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Financiële professionals van over de hele wereld hebben deze cursussen gevolgd en geprofiteerd van de CPD-certificaten die ze daarmee hebben verdiend.

Wil jij ook je kennis vergroten? Dan raden we jou aan om deze Essentials-cursus te volgen, de toets te maken en jezelf daarmee voor te bereiden op de toekomst.

Online leermodules for professionele beleggers

Permanente scholing is essentieel voor de carrière van elke professionele belegger, vooral nu de tijden zo snel veranderen. Deze handige online zelfcursus biedt je direct toegang tot CPD-uren.

Ga naar de modules