29-09-2021 · Visie

5-year Expected Returns: de Roasting Twenties

De temperatuur loopt op en technologisch optimisme vermengt zich met het deprimerende besef dat ons een klimaatcrisis boven het hoofd hangt. Het veranderende klimaat heeft gevolgen voor samenleving, politiek en bedrijfsleven en zet het zakelijke landschap op zijn kop.

    Auteurs

  • Peter van der Welle - Strategist Sustainable Multi Asset Solutions

    Peter van der Welle

    Strategist Sustainable Multi Asset Solutions

Nikola Tesla heeft met zijn uitvinding van de wisselstroomtechnologie de basis gelegd voor de hedendaagse elektrische transmissie, en daarmee ook voor de auto's die zijn naam dragen. Hij verwierf zijn bekendheid in de jaren 20 van de vorige eeuw en voorspelde toen al de opkomst van draadloze technologie. Dat decennium is de geschiedenis ingegaan als de roaring twenties, vanwege de enorme economische groei na de Eerste Wereldoorlog.

Een eeuw later staan we mogelijk weer aan de vooravond van een periode van economische voorspoed na een internationale crisis. Nu kunnen we op het herstel echter niet het label ‘roaring’ plakken, omdat we te kampen hebben met een veel grotere crisis: de escalerende klimaatverandering.

Daarom hebben we een groot deel van onze Expected Returns 2022-2026 gewijd aan klimaatverandering, met als titel ‘De Roasting Twenties: de temperatuur loopt op’. Voor de eerste keer in het 11-jarige bestaan van de 5-year outlook is in de voorspellingen voor alle beleggingscategorieën rekening gehouden met de gevolgen van de opwarming van de aarde.

Best Investment Paper 2021

Best Investment Paper 2021

Savvy Investor Awards 2021

5yer-expected-returns-the-roasting-twenties-300x200px.webp

Download the publication