25-05-2021 · Visie

The Big Book of Climate Investing

Klimaatverandering is de grootste bedreiging voor de mensheid en staat tegenwoordig bovenaan de agenda van beleggers. De opwarming van de aarde brengt niet alleen risico’s met zich mee, maar ook kansen. Beleggingskapitaal kan namelijk een enorme invloed hebben op de middelen die worden ingezet om de opwarming tegen te gaan, van hernieuwbare energiebronnen tot decarbonisatie. De grootste drempel is misschien wel dat beleggers niet weten wat ze moeten doen, of waar ze moeten zoeken.

Download de publicatie

Om beleggers en het grote publiek beter te informeren over de impact die beleggen kan hebben op de opwarming van de aarde, heeft Robeco een content hub over klimaatbeleggen gelanceerd. Daarin komen alle belangrijke aspecten aan de orde. In vijf hoofdstukken behandelen we de noodzaak om in actie te komen tegen klimaatverandering, de uitdagingen die daarbij komen kijken, de verantwoordelijkheid die wij dragen, de kansen die er door ontstaan, en de oplossingen die beschikbaar zijn.

Al deze informatie hebben we nu gebundeld in één publicatie: ons nieuwe ‘Big Book of Climate Investing: from urgency to solutions’. Daarin staan alle verhalen, afbeeldingen, commentaren en grafieken over dit belangrijke onderwerp, in goed leesbaar pdf-formaat. Download nu uw exemplaar!

Ontdek de nieuwste inzichten op het gebied van duurzaamheid

Ontvang onze Robeco-nieuwsbrief en lees als eerste de nieuwste inzichten of bouw de groenste portefeuille op.

Blijf op de hoogte

Download de publicatie