01-06-2018 · Visie

Handleiding voor factorbeleggen op aandelenmarkten

Factorbeleggen zit flink in de lift. De afgelopen tien jaar hebben vooraanstaande institutionele beleggers het concept publiekelijk omarmd voor hun effectenselectie en portefeuilleallocatie. Daarnaast voegen ook steeds meer particuliere beleggers factorproducten toe aan hun portefeuilles. De reden hiervoor is eenvoudig: factorbeleggen werkt in de praktijk.

    Auteurs

  • Joop Huij - Head of Indices

    Joop Huij

    Head of Indices

Waarom is factorbeleggen een overweging waard? Welke factoren zijn relevant? Wat is de slimste manier om factoren te definiëren en te combineren? Zijn generieke strategieën met lage vergoedingen echt zo goedkoop? Dit zijn enkele belangrijke onderwerpen die we bespreken in deze ‘Handleiding voor factorbeleggen op aandelenmarkten’.

Download de publicatie