15-10-2020 · Research

The Big Book of Trends and Thematic Investing

De laatste jaren zijn trend- en themabeleggen uitgesproken populair geworden. Dit is voor een groot deel te danken aan hun aantrekkelijke verhaal en, in sommige gevallen, het goede rendement op korte termijn. Maar niet elke trend- of themastrategie is even succesvol. Sommige strategieën zijn duidelijk beter dan andere. Een goed verhaal is echt niet voldoende.

  Auteurs

 • Steef Bergakker - Portfolio Manager

  Steef Bergakker

  Portfolio Manager

 • Sam Brasser - Consumer Analyst

  Sam Brasser

  Consumer Analyst

Trend - en themabeleggen spelen niet in op hypes waarop ze kort meeliften om er vervolgens op tijd vanaf te springen en snel aan te haken bij het volgende hot topic. Het belangrijkste doel is het herkennen van kansen voor de lange termijn en daar dan van te profiteren. Wij hebben dit ‘Big Book’ geschreven om helder uit te leggen, met zeer concrete voorbeelden, wat wij verstaan onder trend- en themabeleggen.

Het gaat niet alleen om mooie verhalen, niet om grillen en niet om de vraag van de klant. Nee, het is een beproefde en duidelijk geformuleerde beleggingsbenadering op basis van een grondige analyse van de krachtige megatrends die onze sociaal-economische omgeving bepalen, en daarmee onze toekomst.

the-big-book-of-thematic-and-trends.gif

Download de publicatie