03-05-2024 · Visie

Opkomende markten: de tweede groeigolf komt eraan

Robeco lanceerde zijn Emerging Markets Equities-strategie in 1994, drie jaar nadat het internet vrij toegankelijk werd en zeven jaar voordat China toetrad tot de Wereldhandelsorganisatie. In de 30 tumultueuze jaren die volgden, heeft de strategie een absoluut rendement van meer dan 750% gerealiseerd, door te profiteren van een golf van globalisering terwijl de economische macht verschoof van west naar oost.

Download het volledige document

  Auteurs

 • Kees Verbaas - Global Head of Fundamental Equity

  Kees Verbaas

  Global Head of Fundamental Equity

 • Jan de Bruijn - Client Portfolio Manager

  Jan de Bruijn

  Client Portfolio Manager

 • Jan de Koning - Head of Client Portfolio Management

  Jan de Koning

  Head of Client Portfolio Management

Vanuit het perspectief van 2024 denken wij dat opkomende markten de drijvende kracht gaan zijn achter het volgende tijdperk van wereldwijde groei, dankzij de steeds gezondere economische en demografische fundamentals ten opzichte van de ontwikkelde markten.

Het beste moment om te beleggen in opkomende markten was 30 jaar geleden. Daarna is nu het beste moment

In deze speciale publicatie ter ere van ons 30-jarig jubileum gaan Robeco-experts in op de vraag waarom we zo positief zijn over aandelen uit opkomende markten en hoe we deze kans het beste kunnen benutten met zowel fundamentele als kwantitatieve strategieën.

Related funds

navigating-emerging-markets-investing-288x413px.png

Download de publicatie