17-04-2024 · Visie

Negen belangrijke creditvragen onder de loep

Om kansen in de creditmarkt te ontdekken vroegen we aan onze klanten of ze wilden aangeven welke vragen ze beantwoord wilden zien. Vervolgens hebben we binnen Robeco experts gevraagd om oplossingen te bieden.

Download de volledige publicatie

  Auteurs

 • Erik Keller - Client Portfolio Manager Global Credits & Sustainability

  Erik Keller

  Client Portfolio Manager Global Credits & Sustainability

 • Joop Kohler - Head of Credit team

  Joop Kohler

  Head of Credit team

Na de hevigste renteverhogingscyclus door centrale banken in de afgelopen 40 jaar werd het afgelopen jaar logischerwijs gedomineerd door retoriek over de rente. Traditioneel gezien richten beleggers zich in zulke perioden tot obligaties, niet alleen vanwege de diversificatievoordelen, maar ook vanwege de betrouwbaarheid en regelmatige inkomsten waar obligaties bekend om staan. De rente is nog altijd hoog en dus is het tijd om aantrekkelijke creditrendementen vast te leggen.

In deze reeks met vragen en antwoorden – met als titel ‘9 belangrijke creditvragen onder de loep’ – komen alle aspecten van creditbeleggen aan bod, met als doel toegankelijk en inzichtelijk advies geven over het identificeren van waarde in de creditmarkten. Daarnaast gaan we in de reeks ook in op de processen en analyses die we gebruiken om kansen te signaleren en risico te beheren, en op richtlijnen voor ESG-beleggingen en het opbouwen van een multi-assetportefeuille. We hopen dat deze reeks de nodige kennis en inspiratie oplevert om kansen te benutten op de creditmarkten.

Overview 9 belangrijke creditvragen onder de loep

navigating-credit-investing-288x413px.png

Download de publicatie