30-03-2023 · Visie

Robeco Global Climate Survey 2023: het vertrouwen blijft

Beleggers houden vertrouwen in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Dat kwam naar voren uit de Global Climate Survey 2023 van Robeco. Het aantal beleggers bij wie klimaatverandering een belangrijke rol speelt in het beleggingsbeleid, blijft stabiel met meer dan zeven op de tien.

Download de publicatie

    Auteurs

  • Lucian Peppelenbos - Climate & Biodiversity Strategist

    Lucian Peppelenbos

    Climate & Biodiversity Strategist

Dat doen ze ondanks de nodige tegenwind, van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne die een energiecrisis en stijgende inflatie veroorzaakte, tot een regionaal verschil in politieke druk op het gebied van duurzaamheid zelf. In delen van de Verenigde Staten neemt het anti-ESG-sentiment toe, terwijl beleggers in Europa en Azië-Pacific juist de omgekeerde situatie vrezen, waarin ze worden bestraft als ze ESG niet integreren.

Kortom, het komt er nu op aan om de ambitie om te zetten in implementatie. Beleggers zetten een streven naar duurzamer beleid om in de daadwerkelijke integratie van netto-nul in portefeuilles.

What the 2023 Global Climate Survey means for investors

Recorded webinar

Watch on demand

Download hier het onderzoeksrapport