09-06-2022 · Visie

Handleiding voor duurzaam kwantitatief beleggen in aandelen

Kwantitatief beleggen is van nature gebaseerd op regels en leent zich dan ook uitstekend voor duurzaamheidsintegratie. Daarom zetten we bij Robeco onze expertise in zowel kwantitatief als duurzaam beleggen in om oplossingen voor onze klanten te ontwikkelen die inspelen op hun financiële én duurzaamheidsdoelen.

In onze handleiding beschrijven we onze benadering voor duurzaam kwantitatief beleggen in aandelen, die het resultaat is van doorlopend onderzoek en investeringen in infrastructuur en mensen. Wij zijn al in 2010 begonnen met het integreren van duurzaamheid in onze kwantitatieve aandelenmodellen. Sindsdien hebben we onze benadering steeds verder verbeterd, in lijn met de voortdurende ontwikkelingen op het gebied van duurzaam beleggen. Als ware pioniers leren we iedere dag nog bij om onze innovatieve geest verder te ontwikkelen, altijd met oog voor onze klanten. Onze publicatie behandelt verschillende onderwerpen en is opgedeeld in modules, waardoor de lezer zich kan richten op een specifiek onderwerp.

Eerst gaan we in grote lijnen in op de belangrijkste duurzaamheidsdimensies door de concepten te introduceren en aan te geven waarom die van belang zijn voor beleggers. Daarna beschrijven we nauwkeurig hoe deze dimensies worden geïntegreerd in ons Quant Equities-beleggingsproces. En tot slot geven we een overzicht van ons Quant Equities-productaanbod vanuit een duurzaamheidsoogpunt, leggen we uit hoe ons Quant Equities-platform kan inspelen op klantspecifieke duurzaamheidsvoorkeuren, en komen we met enkele client cases om onze mogelijkheden te laten zien.

Download de publicatie