15-09-2021 · Visie

De next digital billion: Hoe nieuwe internetgebruikers de wereldwijde groei stimuleren

Elke week krijgen miljoenen mensen voor het eerst toegang tot het internet. Het gaat zelfs zo hard dat er eind dit jaar maar liefst een miljard meer internetgebruikers zijn dan in 2017.

    Auteurs

  • Michiel van Voorst - Portfolio Manager

    Michiel van Voorst

    Portfolio Manager

De next digital billion: Hoe nieuwe internetgebruikers de wereldwijde groei stimuleren

Deze spectaculaire toename in internetconnectiviteit – vooral dankzij de sterke stijging in mobiele telecommunicatie – zorgt voor ingrijpende veranderingen in opkomende markten, waar de meeste nieuwe gebruikers vandaan komen. In combinatie met het gebrek aan bestaande commerciële infrastructuur in de echte wereld leidt deze trend tot grote sprongen in het gebruik van technologieën en exponentiële groei van bedrijfsmodellen.

Dat levert een kans op. Een kans die niet alleen een positief effect heeft op het leven van miljoenen mensen, maar het ook in zich heeft om de komende decennia een enorme hoeveelheid waarde te creëren voor beleggers. Bedrijven die zijn opgericht om de nieuwe internetgebruikers te bedienen, komen met een steeds breder aanbod aan diensten die innovatieve oplossingen bieden voor oude problemen.

Deze bedrijven maken nieuwe clusters economische waarde vrij, en creëren vaak compleet nieuwe markten. emerging markets

The Next DigitThe Next Digital Billion strategy

Vul uw gegevens in en download de volledige whitepaper

Download de publicatie