03-02-2020 · Visie

Oplossingen voor verzekeraars met de ‘kracht van drie’

Door de aanhoudend lage rente en strengere regelgeving voor verzekeraars is het essentieel om de juiste beleggingspartner te hebben. Robeco ontwikkelt samen met die verzekeraars oplossingen op maat om de specifieke uitdagingen op het gebied van regelgeving en beleggen het hoofd te bieden.

Onze basisproducten voor verzekeraars zijn creditstrategieën en op maat gemaakte factorstrategieën voor zowel obligaties als aandelen. In al onze beleggingsprocessen integreren we criteria op het gebied van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur (ESG). Die ESG-integratie kunnen we precies afstemmen op de wensen van iedere afzonderlijke verzekeraar.

Verzekeraars bepalen zelf hoe ze deze ‘kracht van drie’, met duurzaamheid, credits en kwantitatief beleggen, benutten. Zo kunnen ze ervoor kiezen om één element te gebruiken, maar ook om er twee of drie te combineren. Dankzij het vermogen van Robeco om maatwerk te leveren krijgen onze klanten een oplossing op maat op basis van hun eigen voorkeuren.

Neem contact met ons op als u met ons in gesprek wilt over hoe Robeco uw beleggingsdoelen kan realiseren.

Download hier onze nieuwe brochure

Oplossingen voor verzekeraars

Voor verzekeraars is maatwerk essentieel om het maximale uit een strategie te halen.

Lees meer