25-03-2019 · Video

Megatrends vormen bedrijfsleven en samenleving

Drie krachtige megatrends zijn de wereld van vandaag aan het vormen: transformerende technologie, verduurzaming en sociaal-demografische veranderingen. Inzicht in deze trends helpt beleggers om te profiteren van de kansen die hierdoor ontstaan. Transformerende technologieën spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van het bedrijfsleven en de samenleving. In China leveren mobiele betalingen bijvoorbeeld geld op en maken ze creditcards overbodig. Daarom beleggen we in fintechbedrijven met baanbrekende betaalmethoden.

De zorgen over de toekomst van onze planeet nemen toe en dus staat klimaatverandering hoog op de agenda van beleggers. Daarnaast hebben de enorme veranderingen in de samenleving, zoals de vergrijzende wereldbevolking, een impact op talloze sectoren, van pensioendiensten en financiële dienstverlening tot de gezondheidszorg. Tegelijkertijd zien India en China hun middenklasse snel groeien, wat volop kansen oplevert voor consumentenmerken.

In ons nieuwe animatiefilmpje laten we zien waarom het voor beleggers belangrijk is om de juiste trends te identificeren, te wachten op het juiste momentum en bedrijven te selecteren met een sterke exposure naar deze megatrends.

loader