globalen

.NET Developer

Algemeen

Robeco is een mid-sized asset manager met plm. 150 miljard euro aan assets under management. Robeco bedient zowel retail als professionele klanten met innovatieve beleggingsproducten en -oplossingen. De hoofdvestiging bevindt zich in Rotterdam en daarnaast zijn er kantoren in 15 landen wereldwijd. Meer informatie over de organisatie is te vinden op www.robeco.com

Context

Binnen de afdeling IT Delivery levert het team Custom Software Solutions (intern bekend als EUC) maatwerkapplicaties ter ondersteuning van de kernactiviteiten van het beleggingsbedrijf. Hierbij valt te denken aan applicaties voor instrument ranking, investment portfolio rebalancing en waardering van investment opportunity’s. Het team bestaat uit 12 software engineers die de afgelopen jaren verschillende succesvolle, essentiële applicaties hebben opgeleverd. Er worden momenteel voornamelijk cliënt/server applicaties ontwikkeld in .NET
Er is al enige tijd sprake van een toenemende vraag naar maatwerk applicaties, en van een toenemende complexiteit en omvang van de projecten. Om aan de toenemende vraag te voldoen moet de afdeling groeien en is er behoefte aan .NET developers. Daarnaast zijn veranderingen noodzakelijk op het gebied van de technology stack; het team gaat bewegen van .NET cliënt server naar APIs met een meer flexibele front-end. Expertise op het gebied van API development is een pré. Wij zoeken een kandidaat voor de functie .NET developer voor de afdeling Custom Software Solutions (EUC) die het team gaat helpen de ambities te realiseren.

Profiel kandidaat

De geschikte kandidaat heeft >5 jaar relevante ervaring met .NET development (bij voorkeur C#) en beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een sterke persoonlijkheid. De kandidaat moet in staat zijn zowel autonoom als in teamverband applicaties te ontwerpen en ontwikkelen. Kennis van de asset management industrie is een pré.

Primaire taken

 • Ontwerpen en ontwikkelen van .NET maatwerk applicaties

Kennis & ervaring

 • HBO+ werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring;
 • Goede communicatie en sociale vaardigheden;
 • Goede beheersing van gesproken en geschreven Engels;
 • Resultaat- en klantgericht ingesteld met focus op kwaliteit;
 • Sterke persoonlijkheid;
 • Ervaring binnen asset management sector en met Agile development zijn een pré.
 • Ervaring met SQL Server, VBA, Design Patterns, VSTS, webservices / APIs en een extra ontwikkeltaal (bijv. Java) zijn een pré.

Inzet

 • Startdatum zo snel mogelijk;
 • De voorkeur gaat uit naar een vast dienstverband. Inhuur met optie op in dienst nemen behoort tot de mogelijkheden.
 • Het gaat om een fulltime vacature van 40 uur per week
 • Minimaal 4 dagen per week / 32 uur on site bij Robeco in Rotterdam (in de aanloop-/overgangsperiode bespreekbaar)

Sollicitatie

Als jij geïnteresseerd bent in bovenstaande functieomschrijving stuur dan je sollicitatie, onder vermelding van vacaturenummer 137862 per email naar career@robeco.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ton van Gaalen, Head IT Delivery, e-mail: a.van.gaalen@robeco.nl of telefonisch via 06-57568273. Voor deze vacature is een ‘preferred candidate’ op het oog.

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.