globalen

Junior Financial Risk Manager

Afdeling

Financial Risk Management (FRM) is een stafafdeling binnen het CFO domein, een verzamelnaam voor alle stafafdelingen binnen Robeco. FRM is een onafhankelijke afdeling die de Executive Committee en portfolio management ondersteunt door middel van het identificeren, monitoren en rapporteren van markt-, tegenpartij- en liquiditeitsrisico.

Stay informed on our latest insights with monthly mail updates
Stay informed on our latest insights with monthly mail updates
Subscribe

Functie

Als Junior Financial Risk Manager maak je onderdeel uit van een team bestaande uit tien gedreven risk professionals. Het team houdt zich bezig met het identificeren, monitoren en rapporteren van financiële risico’s in de beleggingsportefeuilles van Robeco’s klanten. In deze functie zijn sterke analytische vaardigheden essentieel om op een effectieve manier de Executive Committee en portfolio management te ondersteunen in hun besluitvorming door middel van risicocijfers en -rapportages.

Als Financial Risk Manager heb je een belangrijke rol in het ontwikkelen en onderhouden van beleid voor het managen van de financiële risico's die in cliëntportefeuilles worden gelopen. Je helpt bij de praktische invulling van het risicoraamwerk en het analyseren van de financiële risico's en communiceert hierover. Daarnaast treed je op als sparringpartner voor de portfolio managers en draag je actief bij aan het risicobewustzijn van de organisatie. Omdat je in deze functie met veel verschillende afdelingen te maken hebt, zijn uitstekende communicatieve vaardigheden een must.

Als kandidaat beschik je over volgende vaardigheden/kwaliteiten:

  • Afgeronde academische opleiding in een financiële of kwantitatieve richting
  • Analytisch sterk, accuraat maar ook pragmatisch 
  • Gedreven en flexibele teamspeler
  • Aantoonbare kennis van en affiniteit met financiële markten en instrumenten 
  • 1 a 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
  • Sterke communicatieve vaardigheden in zowel Engels als Nederlands

Wij bieden:

  • Een uitdagende en afwisselende functie in een professionele risk afdeling 
  • Uitstekende ontwikkelmogelijkheden
  • Een jong, dynamisch en enthousiast team
  • Een stimulerende en uitdagende werkomgeving

Sollicitatie

Stuur je sollicitatie onder vermelding van vacaturenummer 137802 naar career@robeco.nl. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Sandor Hendriks, Head of Risk Analysis & Reporting, via telefoonnummer 010-224 7182.

Alle reacties worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Een assessment en integriteitstoets kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Share this page