globalen

Audit Manager

Afdeling

De afdeling Internal Audit van Robeco richt zich met haar activiteiten op de gehele organisatie, zowel nationaal als internationaal. Internal Audit rapporteert rechtstreeks aan de Chief Executive Officer en heeft daarnaast een onafhankelijke lijn naar het Audit & Risk Committee van de Raad van Commissarissen. De afdeling heeft 8 FTE. De teamleden hebben een achtergrond in operational, financial en/of IT audit. De nadruk voor de te werven audit manager ligt op operational audits. Er is vanuit Internal Audit onder meer een nauwe samenwerking met Compliance en Operational Risk Management.

Stay informed on our latest insights with monthly mail updates
Stay informed on our latest insights with monthly mail updates
Subscribe

Functie

Als Audit Manager initieer je operational audits en voer je deze uit binnen een asset-managementomgeving. Asset management is een complexe, financiële omgeving waarin je zowel de effectiviteit als de efficiëntie van de processen analyseert, test en beoordeelt.
Om te slagen, bouw je je eigen netwerk van stakeholders op waarbij je als business partner acteert. Je bent kritisch, ondernemend en in staat onafhankelijk te toetsen. In deze rol voer je zelfstandig je eigen onderzoeken uit, al dan niet gezamenlijk met andere gekwalificeerde auditors. Je verzorgt zelfstandig de auditplanning en bewaakt de voortgang. Daarnaast draag je bij aan het verder zichtbaar maken van de rol van Internal Audit binnen Robeco en zorg je voor goede synergie tussen Compliance, Operational Risk Management en Internal Audit alsook binnen de eigen afdeling.
Robeco biedt je een verantwoordelijke rol binnen Internal Audit. Je acteert op hoog niveau binnen de organisatie en spart onder meer met Executive Committee en (senior) management. Daarnaast werk je afdelingsoverstijgend en word je betrokken in diverse projecten. Eigen initiatief wordt binnen Robeco zeer gewaardeerd waardoor je interessante projecten op kunt pakken. Robeco biedt je volop de kans om je te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk.

Vereisten

  • Afgeronde WO-opleiding, aangevuld met een RA-opleiding; 
  • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring als (Internal) Auditor; 
  • Kennis van operational en/of financial audits; 
  • Affiniteit met en/of kennis van de financiële dienstverlening; 
  • Teamplayer, samenwerkingsgericht en pragmatisch; 
  • Vloeiend Nederlands en Engels, in woord en geschrift.

Je bent overtuigend, accuraat, zelfverzekerd en standvastig. Je beschikt over inlevingsvermogen en bent in staat als business-partner te acteren door goed te luisteren naar het verantwoordelijk management en hun verwachtingen juist te vertalen. Om dit te bereiken benut je je onderhandelingsvaardigheden en rapporteer en communiceer je verbaal helder en bondig. Natuurlijk heb je auditervaring, bij voorkeur zowel operationeel als financieel. Jij toont je interesse en vakkennis, laat je graag zien binnen Robeco, neemt initiatief en hebt lef om op elk niveau positief kritisch te zijn. Bovenal neem je verantwoordelijkheid en durf je het verschil te maken. Daarnaast ben je cijfermatig en analytisch sterk.

Sollicitatie

Als je geïnteresseerd bent in deze vacature, kun je contact opnemen met Martijn van Hassel, tel: 06-51 07 03 72. Per 17 januari zal deze vacature tevens via RecRoots uitgezet worden, eventuele interne sollicitaties zullen in dit proces meegenomen worden. Je kunt je CV en motivatie sturen naar career@robeco.nl onder vermelding van vacaturenummer 008.

Alle reacties worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.
Een assessment en integriteitstoets kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Share this page